Categorieën
noten

Gaat Dat Zien: Ricciotti’s Eeuwige Radiotoer

images

Ik schreef een arrangement voor de komende tournee van het Ricciotti Ensemble. Zij zijn op tournee van 30 april (vandaag) tot en met 5 mei.

In 2019 is het precies honderd jaar geleden dat de Friese radiopionier Hanso Idzerda vanuit zijn woning in Den Haag de allereerste muzikale radiouitzending ter wereld uitzond. Een enorme stap in de ontwikkeling van de media, misschien wel de grootste doorbraak sinds de uitvinding van de boekdrukkunst. Een idee dat enorme impact zou blijken te hebben op ons dagelijks leven, maar ook op de ontwikkeling van de muziek.

Tijdens de Eeuwige Radiotoer duikt het Ricciotti met solist Henk Kraaijeveld in een wereld vol nostalgie, waarin de radio het centrale punt van de woonkamer was en voor veel mensen een nieuwe klankwereld werd gepresenteerd. Dat doen we met veel repertoire uit de hoogtijdagen van de radio. Natuurlijk leggen we ook de verbinding met het hier en nu, met moderne technologieën en met manieren waarop volgende generaties nieuwe informatie tot zich nemen.

Meer informatie hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s