Categorieën
noten

Gaat Dat Zien: Gallowstreet Royale met Pynarello

Ik schreef arrangementen voor Gallowstreet Royale met Pynarello, 10 augustus (vandaag!) in het Concertgebouw.

De twaalfkoppige brassformatie Gallowstreet ontstond in de Amsterdamse Galgenstraat. Gallowstreet speelt op blaas- en slaginstrumenten een mix van hiphop, funk, afrobeat en dance. Het heeft zijn eigen festival Honk en speelde op alle festivals van North Sea Jazz tot Oerol. Hun eerste album werd genomineerd voor een Edison. In deze muziekzomer treedt Gallowstreet op in een XL-versie: met orkest Pynarello. Pynarello is een vernieuwend en avontuurlijk collectief, een ‘next generation’ met de grootste talenten van dit moment. Het gezelschap gaat als een wervelwind door de porseleinkast. Klassieke muziek, maar dan anders: avontuurlijker, spontaner, directer, zónder dirigent en zónder bladmuziek. En vanavond dus mét Gallowstreet!

Vervoering, trance en extase wisselen elkaar deze avond af in eigentijdse composities in een symfonisch jasje. ‘Neo brass’ met nog véél meer branie, toeter- en strijkgeweld dan gebruikelijk. Gallowstreet Royale doet Het Concertgebouw op zijn grondvesten schudden. Muziek om op te dansen, dus halen ze de stoelen uit de Grote Zaal!

Meer informatie: https://www.concertgebouw.nl/en/page/40966

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s