Categorieën
noten

Gaat Dat Zien: Ricciotti’s Duivelstoer

images

Ik schreef een arrangement voor de komende tournee van het Ricciotti Ensemble. Zij zijn op tournee van 28 oktober (vandaag) tot en met 2 november.

Deze tournee laten ze je kennismaken met duivels goede muziek. Maar verwacht geen sinistere, zwartgallige optredens. Met optimisme en vrolijkheid verdrijven ze iedere kwade geest. Op het programma staat ‘diabolische’ muziek van onder anderen Vivaldi, Elvis Presley en Piazzolla. Gastsolist Lonneke van Straalen speelt vol vuur bekend virtuoos vioolrepertoire van onder andere Paganini en Saint-Saëns.

We leven in een wereld waarin het kwaad steeds meer terrein lijkt te winnen. Maar is dit niet iets van alle tijden? Het goede straalt dankzij het kwaad, dat is altijd zo geweest. Componisten door de eeuwen heen verwerkten duivels, demonen en kwade geesten in hun muziek om uiteindelijk het goede te kunnen laten overwinnen.
Deze eeuwenoude uithangborden van het kwaad staan centraal tijdens Ricciotti’s Duivelstoer. Niet om het slechte te vereren, maar juist om de vrolijke boodschap te verkondigen dat het allemaal anders en beter kan.

Meer informatie hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s