Categorieën
noten

Gaat dat zien! Dag van de Vrede 2021

Het NBE (Nederlands Blazers Ensemble), TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling organiseren samen een uitgebreide viering van de wereldwijde Dag van de Vrede op dinsdag 21 september (vanavond!). Ik mocht een bijdrage leveren in de vorm van een arrangement.

Een bijzonder evenement met muzikanten van over de hele wereld, die samen met de Blazers laten zien hoe belangrijk – juist nu – vrede is. Het NBE heeft gasten uitgenodigd, recent of wat langer geleden gevlucht uit oorlogsgebieden, om te zingen, te performen met spoken word, te dansen en samen te spelen.

Zo zijn er optredens van Duduk-speler Ghaeth Almaghoot, Ud-speler Jaber Fayad (beide uit Syrië), Spoken Word artiest Sholeh Rezazadeh (Iran), percussionist Seyed Pouriya Jaberi (Iran), streetdancer David Kitoyan (Armenië) én een speciaal NBE-koor samengesteld uit zangers van Consensus Vocalis en zangers uit verschillende culturen en windstreken. Via een verbinding op groot scherm spelen en zingen muzikanten vanuit conflictgebieden samen met het NBE op het podium van de grote zaal van TivoliVredenburg.

Meer informatie: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/nederlands-blazers-ensemble-21-09-2021/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s