Categorieën
noten

Gaat dat zien! Vier kerst met het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en Barbara Kozelj

Volgende week in het Concertgebouw Amsterdam: ‘All we want for Christmas…’ is het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en Barbara Kozelj. De vier klarinettisten van het NAKK staan bekend om hun uiterst veelzijdige programma’s vol humor. Vandaag spelen ze onder meer een spetterende medley waarin Bram Faber kerstmuziek uit alle hoeken samenbrengt. Jesse Faber liet zich door Tsjaikovski inspireren tot Les Caisse-Cygnes moins connus du lac aux noix. Oftewel: de iets minder bekende Zwanenkrakers uit het notenmeer. U hoort het als eerste!

Op hun album Wunderhorns liet het NAKK zich onlangs vergezellen door mezzosopraan Barbara Kozelj. Haar volgens de Volkskrant ‘expressieve, warm-volumineuze’ stem past uitstekend bij hun ‘coloriet van heldere klarinetten, een ronkende bassethoorn en een diepzwarte basklarinet’. Ook vandaag zingt Kozelj vier mooie stukken uit Des Knaben Wunderhorn.

Meer informatie en kaarten: https://www.concertgebouw.nl/concerten/1196138-vier-kerst-met-het-nieuw-amsterdams-klarinet-kwartet-en-barbara-kozelj