Categorieën
noten

Gaat Dat Zien: Sinfonietta + Blaudzun

proxy.duckduckgo.com

Ik schreef arrangementen voor de komende tournee van het Amsterdam Sinfonietta met Blaudzun. Zij zijn op tournee van 5 januari (vandaag) tot en met 19 januari.

De unieke optredens van het strijkorkest met artiesten uit de pop, jazz of wereldmuziek zijn elk jaar weer een groot succes. In eerdere edities werkte Amsterdam Sinfonietta samen met artiesten als Rufus Wainwright, Typhoon, Wende, De Dijk en Chick Corea.

Blaudzun brak door met zijn album ‘Heavy Flowers’ in 2012. De artiest stond daarna steevast voor volle zalen en op grote festivals. Op zijn drieluik ‘Jupiter’ verruilde Blaudzun de zware sound voor een lichtere toets en zijn teksten werden ingetogener. De muziek heeft meer lucht gekregen en is ritmischer, dansbaarder. Het nieuwjaarsprogramma van Amsterdam Sinfonietta met Blaudzun: een nieuw begin en een nieuw geluid.

Meer informatie hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s