Categorieën
noten

Gaat Dat Zien: Ricciotti’s Kartuli Turi

Ik schreef een arrangement voor de komende tournee van het Ricciotti Ensemble. Zij zijn op tournee van 25 juli (vandaag) tot en met 9 augustus.

Het Ricciotti verdiept zich deze zomer in de boeiende muziektraditie van Georgië. Dat doen ze samen met de Georgische klarinetvirtuoos Levan Tskhadadze. Tijdens Ricciotti’s Kartuli Turi (Ricciotti’s Georgische tour) spelen ze werken van onder andere Paliashvili, Tsintsadse en Lagidze. Ook lichte muziek van bijvoorbeeld de bekende Georgische zangeres Katie Melua komt aan bod.

Na een week touren door Nederland reizen ze af naar het prachtige Georgië om muziek te maken, met het publiek te communiceren en de Georgische cultuur beter te leren kennen. De tour bestaat uit een rondreis vanuit de hoofdstad Tbilisi. ze duiken het lokale leven in via optredens in vluchtelingenkampen, ziekenhuizen, op scholen en andere sociale instellingen. Als vanouds zoeken ze grote tegenstellingen en verrassende plaatsen op. Zo spelen ze bijvoorbeeld in het historische centrum van Tbilisi maar ook in het industriële Chiatura.

Meer informatie hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s